Over Marthe

“Onderwijs is gewoon het mooiste vak dat er bestaat!”

Liefde voor onderwijs

Als dochter uit een onderwijsgezin kon ik bijna niet anders dan na het VWO naar de PABO gaan. Onderwijs is gewoon het mooiste vak dat er bestaat! Kinderen zijn divers en eerlijk en elk kind wil leren. Maar dan wel op zijn of haar eigen manier. Dat maakt dat goed onderwijs geven niet altijd eenvoudig is. Oprechte interesse in het kind en jezelf constant willen blijven ontwikkelen zijn voor mij daarom belangrijke voorwaarden om in het onderwijs te werken.

Als leerkracht in het basisonderwijs zocht ik verdieping in een master Onderwijskunde aan de RUG. Met mijn master op zak werd ik onderwijsadviseur voor een grote onderwijsorganisatie. Mijn interesse ging daar vooral uit naar de reken- en wiskunde didactiek en het jonge kind. Zo kwam ik in aanraking met het Menne-Instituut, waar ik sinds 2009 werk als gecertificeerd trainer “Met Sprongen Vooruit”.

Daarnaast werkte ik tot 2018 als RDO geregistreerd directeur binnen het speciaal onderwijs. Als locatiedirecteur binnen een landelijke organisatie heb ik grote veranderingen moeten doorvoeren met de komst van passend onderwijs. Hier kwamen mijn denk- en daadkracht van pas. Maar ook mijn omgevingsbewustzijn: ik weet wat verandering betekent voor iedereen die direct te maken heeft met onderwijs. Of dit nu de leerling, leerkracht of een multidisciplinair onderwijsteam is. In mijn optiek is een goede leidinggevende ook manager, maar vooral coach.

Inmiddels heb ik mij gevestigd als zelfstandig onderwijs expert. Op deze manier hoop ik zoveel mogelijk bij te dragen om in de onderwijsbehoefte van elk kind te voorzien.

Marthe PostmaOver Marthe